Noćni razgled starog grada Labina i Noćni razgled Rapca

Noćni razgled Starog grada Labina, koji se odvija svakog utorka tijekom ljetne sezone, dobiva i svoj nastavak.

Svakog će se četvrtka, razgled organizirati i u Rapcu, na potezu od crkvice Sv. Andrije do Rive, gdje će se nadovezati na manifestaciju Istrian lifestyle. Prvi razgled održat će se u četvrtak, 11.srpnja, s početkom u 21:00 sat. Za tu su prigodu sašivene i nove uniforme, koje podsjećaju na 19.stoljeće te povijest tog, nekada malog ribarskog mjesta.

Podsjetimo Noćni razgled Starog grada Labina dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije kulturno-povijesnih sadržaja koju dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Besplatno noćno vođenja grada na pet stranih jezika uz degustaciju i priču o maslinovom ulju u Art gastro galeriji Negri poseban je doživljaj za svakog posjetitelja Starog grada.

Iskusni vodiči prepuni zanimljivih priča o jednom od najljepših srednjovjekovnih istarskih gradova, posebnu pažnju plijene i svojim izgledom. Vodičkinje su odjevene u originalne haljine Sentone – labinske božice zaštitnice putnika, dok vodič nosi svečanu odoru labinskih rudara.

Noćni razgled starog grada Labina – utorkom od 18.06.-10.09. 2024.
Start: 21,30 h
Mjesto polaska: Turistički info punkt, Stari grad Labin
Završetak vođenja: Negri Gastro-Art Gallery
Noćni razgled Rapca – četvrtkom od 11.07. – 29.08.
Start : 21,00 h
Mjesto polaska: Crkvica Sv. Andrije, Rabac
Završetak vođenja: Istrian Lifestyle Handmade & Gourmet Fair, Riva Rabac
Scroll to Top