Šetnja Stazom skrivenih čari u Rapcu, subota 18.5.2024., 9 h

Turistička zajednica Grada Labina poziva vas u subotu, 18.05.2024., na šetnju Stazom skrivenih čari u Rapcu, kroz koju će vas na drugačiji način, kroz priče i razne zanimljivosti, provesti vodičkinja Kristina Načinović Jakovčić.

Okupljanje je u Maslinici, na parkiralištu preko puta recepcije kampa Oliva od 8.30 do 9.00 sati. Početak šetnje je u 9.00 sati. Vaša avantura započinje u uvali Maslinica, koja se nekad zvala Tihina. Uz more dolazi se do rabačke Rive i prolazi poluotokom Sv. Andrija, na kojem se nalazi istoimena crkvica iz 15. st., najstarije graditeljsko nasljeđe u Rapcu. Doznajte više o Teleferici, o skulpturi „Perle“, koja se nalazi na stijeni ispod crkvice i o skulpturi „Kupačica“, te uživajte u prekrasnom pogledu na more i obližnji otok Cres. Staza vodi sve do prekrasne uvale Prižnja, odakle se dalje kreće prema Prohaski, jednom od najljepših dijelova Rapca. Ime je dobio po obitelji riječkoga trgovca Prohaske, podrijetlom iz Češke, a na tom je mjestu nekada  bio njihov ljetnikovac. Nakon Prohaske slijedi povratak u Maslinicu. Maslinica Hotel & Resort, privlačan je hotelski kompleks koji čine tri hotela s 4 zvjezdice i jedan kamp s 3 zvjezdice. Smješten je tik do mora, u predivnoj Rabačkoj uvali. Na raspolaganju su četiri vanjska i dva unutarnja bazena, moderan Olive Garden Spa & Wellness centar i odlični restorani uz more, okruženi bujnom i netaknutom prirodom.

INFO:

  • Kraj šetnje predviđen je oko 13 sati
  • Dužina staze je oko 8 km (Maslinica – Riva Rabac – Sv. Andrija – Uvala Prižnja – Prohaska – Riva Rabac – Maslinica)
  • Težina staze: lagana
  • Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem, te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima. Obujte cipele ili tenisice za hodanje. Slojevita odjeća. Preporučamo uzeti vodu i štapove za hodanje.

Ručak u LUNGOMARE MASLINICA RESTAURANT & PIZZERIA

  • Linguine s plodovima mora 15,00 €
  • Pljukanci s kobasicom i šparogama 14,90 €

Plaćanje na licu mjesta.

Rok za prijavu: četvrtak, 16.05.2024. do 14:00 sati,  ispunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://forms.gle/YcqQ5wyWCDAE8RQZ7.  Sudjelovanje je besplatno.

 

Scroll to Top